Různé druhy rybího masa podušené na cibulce spolu s bramborami.
Ingredience:
600-700 g | různých ryb |
300 g | brambor |
60 g | slaniny |
1 ks | větší cibule |
1 lžička | mleté sladké papriky |
mletý kmín | |
sůl | |
horká voda |
Postup:
1. Očištěné a omyté ryby zbavíme kostí, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát na chladném místě
2. Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme ji
3. Přidáme mletou papriku, přilijeme horkou vodu a pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory
4. Osolíme, posypeme mletým kmínem a brambory dusíme do poloměkka
5. V této fázi přidáme rybí maso a dusíme pod pokličkou doměkka.
Podáváme s pečivem nebo s vařenými brambory.