REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filety na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mouce obalené okořeněné filety z mořské, nebo i sladkovodní ryby, zprudka opečené na oleji, servírované přelité zeleninovou směsí podušenou ve výpeku po smažení, zalitou vínem.


Ingredience:
600 -750 gfiletů z ryby (z tresky, sumce, kapra, nebo klasické kostky rybího filé)
250 gčerstvých rajčat
1 dlčerveného vína
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
mletá červená paprika
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Porce rybího masa osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Připravené filety pak opečeme zprudka na rozpáleném oleji, dozlatova, z obou stran 3. Opečené filety rybího masa dáme stranou na teplé místo
4. Na oleji po opékání zpěníme nakrájenou cibuli z česnekem, přidáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, zalijeme vínem, ochutíme červenou paprikou, solí a pepřem, dusíme pod pokličkou doměkka
5. Když je směs měkká, sejmeme pokličku a část tekutiny necháme odpařit, aby směs pěkně zhoustla
6. Porce ryby narovnáme na talíře a přelijeme podušenou směsí.

Doporučení:

Podáváme s brambory nebo rýží. Na tento recept můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské ryby, ze sladkovodních se osvědčil sumec nebo kapr, z mořských pak klasické kostky rybího filé nebo filety tresky.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy