Rybí filety pečené na vinných listech spolu s brambory, cibulí, cherry rajčátky a lístečky rozmarýnu.
Ingredience:
800 g | filetů z bílé ryby |
500 g | salátových brambor |
250 g | cherry rajčátek |
120 g | nakládaných vinných listů |
100 ml | suchého vína |
2 ks | snítky rozmarýnu |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
olivový olej | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rybí filety očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Vinné listy vyndáme z nálevu a necháme okapat, oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky a oloupaný stroužek česneku prolisujeme
3. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, dáme do vroucí osolené vody a vaříme do poloměkka, pak je scedíme a necháme okapat
4. Zapékací misku vytřeme prolisovaným česnekem a olejem, vyložíme vinnými listy tak, aby přesahovaly i přes okraj, pak do misky rozložíme brambory, osolíme je, opepříme a zasypeme nakrájenou cibulí
5. Do misky přidáme porce ryby, lístečky rozmarýnu a omytá osušená rajčátka, vše zakápneme olejem, vínem, zakryjeme přečnívajícími vinnými listy, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut.