REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filety ve vinných listech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety pečené na vinných listech spolu s brambory, cibulí, cherry rajčátky a lístečky rozmarýnu.


Ingredience:
800 gfiletů z bílé ryby
500 gsalátových brambor
250 gcherry rajčátek
120 gnakládaných vinných listů
100 mlsuchého vína
2 kssnítky rozmarýnu
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Rybí filety očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Vinné listy vyndáme z nálevu a necháme okapat, oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky a oloupaný stroužek česneku prolisujeme
3. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, dáme do vroucí osolené vody a vaříme do poloměkka, pak je scedíme a necháme okapat
4. Zapékací misku vytřeme prolisovaným česnekem a olejem, vyložíme vinnými listy tak, aby přesahovaly i přes okraj, pak do misky rozložíme brambory, osolíme je, opepříme a zasypeme nakrájenou cibulí
5. Do misky přidáme porce ryby, lístečky rozmarýnu a omytá osušená rajčátka, vše zakápneme olejem, vínem, zakryjeme přečnívajícími vinnými listy, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy