Okořeněné rybí filety zamotané do tvaru šneků, zalité šlehačkou, pokladené plátky nivy, upečené v troubě.
Ingredience:
500-600 g | filet z ryby (můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské) |
150 g | sýra niva |
2 hrsti | nasekaných zelených bylinek |
2-3 lžíce | koření na ryby |
1 kelímek | šlehačky |
tuk na plech | |
sůl |
Postup:
1. Rybí filety okořeníme kořením na ryby, případně mírně osolíme, hojně posypeme nasekanými bylinkami a stočíme do závitků, které pak vyskládáme do pekáčku vymazaného tukem
2. Ve šlehačce rozmíchám trošku koření na ryby, nalijeme ji do pekáčku k masu
3. Povrch pokrmu poklademe kousky nivy
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 20 minut.
Podáváme například s bramborovou kaší.
Poznámka:Čerstvé bylinky můžeme nahradit sušenými bylinkami.