REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filety v peřince

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné rybí filety zamotané do tvaru šneků, zalité šlehačkou, pokladené plátky nivy, upečené v troubě.


Ingredience:
500-600 gfilet z ryby (můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské)
150 gsýra niva
2 hrstinasekaných zelených bylinek
2-3 lžícekoření na ryby
1 kelímekšlehačky
tuk na plech
sůl

Postup:

1. Rybí filety okořeníme kořením na ryby, případně mírně osolíme, hojně posypeme nasekanými bylinkami a stočíme do závitků, které pak vyskládáme do pekáčku vymazaného tukem
2. Ve šlehačce rozmíchám trošku koření na ryby, nalijeme ji do pekáčku k masu
3. Povrch pokrmu poklademe kousky nivy
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 20 minut.

Doporučení:

Podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka:

Čerstvé bylinky můžeme nahradit sušenými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy