REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filety Monte Carlo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety z tresky nebo mořské štiky potřené česnekem, pokapané citronovou šťávou, okořeněné a osolené, nechané 2 hodiny odležet, pak zapečené v troubě posypané bylinkami a pokladené kolečky citrónu a plátky másla, přelité bílým vínem.


Ingredience:
750 gfiletů z tresky nebo mořské štiky
4 ksstroužky česneku
1 lžícenasekané petrželky
1 dlbílého vína
šťáva z 1 ks citronu
rozmarýn
bílý mletý pepř
tymián
máslo
chilli
sůl

Postup:

1. Filety naskládáme do skleněné zapékací misky, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet v lednici
2. Odleželé filety posypeme tymiánem, rozmarýnem, jemně nasekanou petrželkou, poklademe kolečky citronu, plátky másla, lehce poprášíme chilli a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení 2-3x polijeme bílým vínem, pečeme zhruba 12-15 minut
3. Upečené filety mají pikantní ostrou chuť, podáváme například s opečenými brambory a sklenkou vychlazeného bílého vína.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy