REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba v pivní omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlépe filety z kapra, štiky, candáta, hejka, mořské štiky či lososa … podušené na zelenině, přelité pivem.


Ingredience:
1 kgplátků nebo podkov z kapra, štiky, candáta, hejka, tresky, lososa ...
250 gmrkve
250 gpórku
1 kskořenové petržele
1 kskostky bujónu
0,25 lčerného piva
0,25 lsvětlého piva
citronová šťáva
hladká mouka
nové koření
máslo
cukr
sůl

Postup:

1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a petržel na nudličky, zeleninu podusíme na másle
3. Přilijeme světlé i černé pivo, přidáme bujón, nové koření, pepř, přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme
4. V této fázi vložíme do omáčky filety nebo podkovy z ryby a vše povaříme dalších 10 minut, pak rybí maso vyjmeme na tác, uchováme v teple
5. Omáčku zahustíme hladkou moukou, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem
6. Jednotlivé porce servírujeme na talíři hojně přelité omáčkou.

Doporučení:

Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo rýží.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy