REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba dušená s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tento recept lze použít maso jak z mořských ryb (treska, makrela …), tak ze sladkovodních ryb (kapr, candát, štika …). Jedná se o rybí podkovy obalené v mouce, zprudka opečené, pak podušené v zapékací misce zalité ochucenou smetanou.


Ingredience:
1 kgrybího masa v celku (kapr, štika, makrela, treska ...)
100 gčerstvě nastrouhaného křenu
2,5 dclsmetany
citronová šťáva
hladká mouka
voda
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Rybu naporcujeme na podkovy, ty ještě rozpůlíme a obalíme v hladké mouce
2. Připravené kousky na oleji zprudka opečeme, opečené porce ryby přendáme do ohnivzdorné mísy, podlijeme vodou a na mírném ohni podusíme 15 minut
3. Před koncem maso zakápneme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a zalijeme smetanou 4. Nakonec přidáme strouhaný křen a vše ještě prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy