REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba dušená na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce kapra dušené s cibulí, rajčaty, paprikou, rajčatovým protlakem a česnekem doměkka.


Ingredience:
800 gkapra (štiky, candáta)
4 lžícerajčatového protlaku
2 lžícerostlinného oleje
3 kspapriky
3 ksrajčat
1 ksvelké cibule
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného kapra naporcujeme, osušíme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji, pak porce vyndáme
2. Na oleji opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na menší kousky nakrájená rajčata
3. Přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, rajčatový protlak, podlijeme trochou vody a promícháme
4. Vrátíme zpět porce ryby, opepříme, podle chuti dosolíme a dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy