Opečené porce kapra dušené s cibulí, rajčaty, paprikou, rajčatovým protlakem a česnekem doměkka.
Ingredience:
800 g | kapra (štiky, candáta) |
4 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | rostlinného oleje |
3 ks | papriky |
3 ks | rajčat |
1 ks | velké cibule |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného kapra naporcujeme, osušíme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji, pak porce vyndáme
2. Na oleji opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na menší kousky nakrájená rajčata
3. Přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, rajčatový protlak, podlijeme trochou vody a promícháme
4. Vrátíme zpět porce ryby, opepříme, podle chuti dosolíme a dusíme doměkka.
Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.