REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto ze sumce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostky masa ze sumce, promíchané s rýží a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 gsumce
250 grýže
100 goleje
50 gtvrdého sýra
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
paprika
kečup
voda
sůl

Postup:

1. Menší kousky ryby osolíme a na oleji opečeme dorůžova
2. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
3. Rýži spaříme horkou vodou a přidáme k cibuli
4. Přidáme opečené kousky sumce, nadrobno nakrájený česnek a mletou papriku, zalijeme 0,5 l horké vody, promícháme, zakryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut
5. Hotové rizoto na talířích posypeme nastrouhaným sýrem a dochutíme kečupem.

Poznámka:

Více o sumci velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Sumec velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy