REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Různobarevný salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nakrájeného čínského zelí, bílé ředkve, papriky, cukrového hrášku a ochucený sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
150 gbílé ředkve
150 glusků cukrového hrášku
150 gčínského zelí
1 ksčervené paprika
Zálivka:
1 lžičkaoleje
1 lžičkasójové omáčky
1 lžičkamedu
citrónové šťávy
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Čínské zelí očistíme od zvadlých listů, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky 2. Červenou papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky
3. Ředkev omyjeme,nakrájíme na kostičky a omyté lusky hrášku překrájíme na menší kousky
4. Do mísy vložíme nakrájené zelí, papriku, lusky, ředkvičky a zalijeme zálivkou připravenou z rozšlehané sójové omáčky, oleje, medu, citrónové šťávy, mletého pepře, soli a pak zlehka promícháme.

Doporučení:

– Cukrový hrášek můžeme nahradit zelenou paprikou nebo salátovou okurkou.- Zálivky do salátu nedáváme mnoho, abychom ji se zeleninou stačili sníst,protože se do ní vyluhují vitamíny.

Poznámka:

– Bílá ředkev má jemnější chuť, než červené ředkvičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy