REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Růžičková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka uvařená z růžičkové kapusty, mrkve, cibule, brambor a koření, servírovaná ozdobená opečenou slaninou.


Ingredience:
400 grůžičkové kapusty
250 gbrambor
30 gmásla
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
1 ksmrkve
750 mlzeleninového vývaru
4 plátkyanglické slaniny
1-2 lžícesvětlé instantní jíšky
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev
2. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem
3. Osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15-20 minut)
4. Nakonec zahustíme jíškou, dochutíme oloupaným utřeným česnekem a majoránkou
5. Porce polévky podáváme s opečenou slaninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy