Polévka z červených fazolí, klobásy a dalších ingrediencí.
Ingredience:
150 g | pikantní klobásy |
100 g | anglické slaniny |
100 ml | kečupu |
1 lžička | mleté papriky |
1 lžička | mexického koření |
1 lžička | sádla |
3 dl | rajčatového pyré |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | plechovky červených fazolí |
hladká mouka | |
nasekané bylinky (petrželka, oregano) | |
sůl |
Postup:
1. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, na kolečka nakrájenou klobásu, orestujeme, posypeme mletou paprikou a promícháme
2. Do základu vmícháme červené fazole, kečup, rajčatové pyré, koření, sůl a chvíli vše povaříme, pak zahustíme připravenou jíškou ze sádla a hladké mouky
3. Hustou polévku posypeme na drobno nasekanými bylinkami a podáváme například s tortillou nebo čerstvým pečivem