Fazolová polévka ze sterilovaných červených fazolí s vložkou párku.
Ingredience:
280 g | červených sterilovaných fazolí (malá konzerva) |
2 ks | tenkých párků |
1 ks | větší cibule |
2 ks | stroužků česneku |
2 lžíce | vývaru v prášku |
1,5 l | vlažné vody |
majoránka | |
hladká mouka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na oleji osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme si světlou zásmažku.
- Za neustálého prošlehávání metličkou, zalijeme zásmažku vlažnou vodou, přidáme 2 lžíce vývaru, mletý pepř, majoránku, uvedeme polévku do varu a vaříme 10 minut.
- Nakonec do polévky vložíme sterilované fazole včetně nálevu, na kolečka pokrájený párek a necháme povařit dalších 5 minut.
- Polévku zastříkneme lisovaným česnekem, dle chuti dochutíme kořením.
Recept na zásmažku viz: Jíška.