REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumsteaky po tatarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované plátky hovězího masa servírované s jemnou omáčkou z majonézy, vajec, kaparů a dalších ingrediencí.


Ingredience:
4 ks (á 200 g)plátků zadního hovězího masa
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
1 šálekmajonéžy
1/2 šálkukávové smetany
1/2 šálkusměsi na jemno nasekaných bylinek
3 kssladkokyselých okurek
2 ksnatvrdo vařených vajec
1 ksmenší skleničky kaparů

Postup:

1. Okurky nakrájíme na velmi drobné kostičky, kapary necháme odkapat a mírně je vidličkou rozdrtíme, uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
2. Pak na jemnou omáčku smícháme nakrájená vejce s majonézou, rozdrcenými kapary, nakrájenými okurkami, na jemno nasekanými bylinkami a smetanou 3. Rumsteaky dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně je osušíme, potřeme ze všech stran olejem a grilujeme nad dřevěným uhlím nebo v elektrickém grilu z každé strany asi 4-6 minut, podle požadovaného stupně propečení masa
4. Potom osolíme, opepříme a podáváme s předem připravenou vychlazenou omáčkou a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy