Pomleté hovězí zadní promíchané s kořením a dalšími přísadami, upečené na grilu ve tvaru párků, servírované s nakrájenými nudličkami spařených paprik obalených v oleji.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | zadního hovězího masa |
240 g | čerstvých paprikových lusků |
120 g | vývaru A (z hovězích kostí) |
40 g | oleje |
12 g | soli |
8 g | česneku |
mletý černý pepř | |
mleté nové koření | |
tymián |
Postup:
1. Dobře prosolené hovězí maso umeleme
2. Přidáme mletý pepř a nové koření, tymián, česnek utřený se solí a pečlivě vše promícháme za postupného přidávání studeného vývaru
3. Z hotové směsi tvarujeme silnější válečky tak 10 cm dlouhé
4. Opékáme je na roštu grilu za občasného potření tukem
5. Pod studenou tekoucí vodou opláchnuté, očištěné a spařené paprikové lusky nakrájíme na jemné nudličky, mírně je osolíme a promícháme se zbylým tukem
6. Opečené párečky servírujeme s připravenou paprikou.
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory nebo čerstvé pečivo.
Poznámka:Recept na vývar A najdete zde: Vývar A (z hovězích kostí).