Rump steak se díky své jemnosti a křehkosti hodí právě na grilování a to v celku, následně se pak servíruje nakrájený na tenké plátky. Recept v bio kvalitě!
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
Na steak: | |
4 ks | bio rump steaků |
1 hrst | čerstvé bazalky v bio kvalitě |
bio extra panenský olivový olej | |
špetka černého bio pepře | |
špetka mořské soli | |
Na omáčku: | |
1 hrst | bylinek v bio kvalitě – bazalka, rukola, máta |
50 ml | bio extra panenského olivového oleje |
2 ks | bio kyselé okurky |
1 ks | stroužek bio česneku |
Postup:
- Steaky osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Takto připravený steak grilujte maximálně 3 minuty z každé strany. Poté položte na talíř, přikryjte alobalem a nechte asi 5 minut odpočinout.
- Mezitím si připravte omáčku; bylinky nasekejte na malé kousky, přidejte najemno nakrájené okurky, česnek a olej. Vše rozmixujte do hladké omáčky a podle potřeby dochuťte.
Recept k článku: Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?