Poleva ke zdobení drobného cukroví a dortů.
Ingredience:
1 hrnek | cukru moučka |
3-4 lžíce | rumu |
nebo | |
4 lžíce | rumové tresti |
1 lžíce | horké vody |
Postup:
1. Cukr prosejeme
2. Vodu přivedeme k varu
3. Smícháme cukr, rum a horkou vodu a umícháme hladkou polevu.
– Moučkový cukr pro přípravu polevy vždy prosejeme- Chceme-li, aby byla cukrová poleva zvláště lesklá, přidáme do ní za stálého míchání několik kapek octa- Je-li poleva řídká i po delším tření, vmícháme do ní ještě trochu cukru- Je.li poleva příliš hustá, přidáme do ní bílek nebo horkou vodu – podle druhu polevy- Bílkové polevy rychle schnou, proto s nimi musíme pracovat rychle, pokud polevy zbude, přikryjeme ji mokrou utěrkou- Srazí-li se nám čokoládová poleva, vmícháme do ní lžíci horké vody a polevu dobře utřeme.