REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky s fazolovými lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnky zprudka opečené na oleji, podušené doměkka ochucené cibulí a kari kořením, servírované spolu s prohřátými konzervovanými lusky fazolí.


Ingredience:
4 ksplátky roštěnek
2-3 lžíceoleje
1 lžičkakari koření
1 lžícekečupu
1 konzervasterilovaných fazolových lusků
150 gcibule
nastrouhaný tvrdý sýr
voda nebo vývar
(cukr)
sůl

Postup:

1. Oprané, osušené roštěnky naklepeme, po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při opékání nezvedaly
2. Maso osolíme, zprudka opečeme na rozpáleném oleji, z obou stran, posypeme kari kořením, přidáme rozkrájenou cibuli a mírně podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, dusíme zaklopené doměkka, podle potřeby přeléváme vodu nebo vývarem
3. Měkké roštěnky vyndáme, šťávu přecedíme, vmícháme do ní dobře okapané lusky a promícháme je s kečupem, dle chuti dosolíme, případně i mírně osladíme cukrem
4. Na talíři jednotlivé porce posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a obložíme fazolovými lusky.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy