Hovězí roštěnky zprudka opečené na oleji, podušené doměkka ochucené cibulí a kari kořením, servírované spolu s prohřátými konzervovanými lusky fazolí.
Ingredience:
4 ks | plátky roštěnek |
2-3 lžíce | oleje |
1 lžička | kari koření |
1 lžíce | kečupu |
1 konzerva | sterilovaných fazolových lusků |
150 g | cibule |
nastrouhaný tvrdý sýr | |
voda nebo vývar | |
(cukr) | |
sůl |
Postup:
1. Oprané, osušené roštěnky naklepeme, po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při opékání nezvedaly
2. Maso osolíme, zprudka opečeme na rozpáleném oleji, z obou stran, posypeme kari kořením, přidáme rozkrájenou cibuli a mírně podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, dusíme zaklopené doměkka, podle potřeby přeléváme vodu nebo vývarem
3. Měkké roštěnky vyndáme, šťávu přecedíme, vmícháme do ní dobře okapané lusky a promícháme je s kečupem, dle chuti dosolíme, případně i mírně osladíme cukrem
4. Na talíři jednotlivé porce posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a obložíme fazolovými lusky.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými brambory.