Právě na párty se skvěle hodí toto občerstvení. Jde o rybí finger food připravené podle receptů od Pavla Berkyho, které byly vytvořeny ve spolupráci se značkou Sheba.
Ingredience:
Marinovaný losos: | |
400 g | čerstvého lososa bez kůže |
10 g | zázvoru |
1 ks | chilli paprička |
1 ks | limetka |
1 ks | šalotka |
sójová omáčka | |
Ceviche ze pstruha: | |
400 g | pstruha (filety bez kůže) |
1 ks | zralé mango |
1 ks | limetka |
1 ks | citron |
1 ks | grep |
čerstvý koriandr | |
pepř | |
sůl | |
Krokety z tresky: | |
300 g | bílé tresky bez kůže |
125 g | másla |
70 g | hladké mouky |
500 ml | mléka |
3 ks | vejce |
1 ks | cibule |
panko strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
Marinovaný losos:
- Lososa nakrájejte na malé kostky.
- Šalotku a zázvor oloupejte a nasekejte najemno.
- Do misky vyždímejte šťávu z limetky, přidejte asi 4 PL sójové omáčky a šalotku se zázvorem.
- Dobře vše promíchejte, přidejte kostičky lososa a nechte marinovat 5 minut.
Ceviche ze pstruha:
- V misce smíchejte šťávu z půlky grepu, jedné limetky a půlky citronu. Mango oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte ho do misky spolu s nasekanou chilli papričkou a vše lehce osolte.
- Filety nakrájejte na velmi tenké plátky a dejte do misky s citrusovou marinádou. Přihoďte nasekaný koriandr, promíchejte a nechte marinovat 10-15 minut
Krokety z tresky:
- Na olivovém oleji orestujte cibuli doměkka a dosklovita. Dejte ji do misky a odložte na později.
- V hrnci rozpustěte máslo, přidejte prosátou mouku a zamíchejte. Za stálého míchání připravte světlou jíšku.
- Postupně do jíšky přilévejte mléko aby vznikl krémový bešamel. Poté hrnec odstavte z ohně a nechte bešamel vychladnout.
- Tresku nakrájejte na malé kousky, smíchejte s vychladlým bešamelem a orestovanou cibulkou. Z této směsi připravte malé kuličky. Obalte je v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance.
- Krokety smažte v dobře rozpáleném oleji dozlatova.