REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky Esterházy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roštěnka Esterházy je jedním z nejznámějších klasických úprav hovězího rumpsteaku. Podle tohoto receptu ji připravují kuchaři na celém světě, jen s malými obměnami. Většinou bývá tento recept přisuzován maďarské kuchyni, ale proti tomu hlasitě protestují Rakušané. „Roštěnka Esterházy je naše, protože vznikla ve Vídni!“


Ingredience:
600 ghovězí roštěné
2 kscibule
1 ksvětší masité červené papriky
1 lžícenasekané zelené petrželky
100 mlkysané smetany
2 dlčerveného vína
2 dlvývaru
sladká mletá paprika
citronová šťáva
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Roštěnou odblaníme a nakrájíme na 4 plátky (počítáme 150 g na 1 porci). lehce naklepeme, nařízneme na okrajích a zprudka opečeme v širokém hrnci po obou stranách (z každé strany 5-6 minut) 2. Opečené roštěnky vyjmeme a na výpeku osmahneme cibuli a nakrájenou červenou papriku 3. Vložíme zpět plátky masa, osolíme, posypeme červenou paprikou, opepříme, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni 15-20 minut, podléváme červeným vínem
4. Když je maso měkké, nalijeme zbytek vína, přidáme zakysanou smetanu, lžíci nasekané petrželky a dochutíme citronovou šťávou, krátce povaříme a podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu zvolíme tarhoňu, rýži nebo knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy