Kostky vepřového masa zprudka opečené a pak podušené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
800 g | vepřového masa |
300 g | rajčat |
300 g | paprik |
150 g | zelených fazolek |
120 g | cibule |
500 ml | vývaru |
1/4 lžičky | sladké mleté papriky |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
1 ks | stroužků česneku |
1 ks | feferonky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli a oloupaný stroužek česneku nakrájíme na drobno
2. Omyté feferonce vyřízneme stopku i semeník a nakrájíme na kolečka, papriky rozčtvrtíme, zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky
3. Očištěné fazolky nalámeme na kousky, 5 minut povaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou, rajčata krátce spaříme, pak zchladíme ve studené vodě, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostky
4. Očištěné maso opláchneme, osušíme, rozkrájíme na kostky a zprudka ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonku a krátce společně opečeme
5. Vmícháme rajčatový protlak, rychle osmahneme, pak přilijeme vývar, přivedeme k varu, teplotu snížíme, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 60 minut
6. Nakonec přidáme nakrájené papriky, fazolky, rajčata a dusíme dalších asi 20 minut doměkka, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.