REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú s paprikami a fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového masa zprudka opečené a pak podušené na cibulovém základě spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
800 gvepřového masa
300 grajčat
300 gpaprik
150 gzelených fazolek
120 gcibule
500 mlvývaru
1/4 lžičkysladké mleté papriky
3 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
1 ksstroužků česneku
1 ksfeferonky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli a oloupaný stroužek česneku nakrájíme na drobno
2. Omyté feferonce vyřízneme stopku i semeník a nakrájíme na kolečka, papriky rozčtvrtíme, zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky
3. Očištěné fazolky nalámeme na kousky, 5 minut povaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou, rajčata krátce spaříme, pak zchladíme ve studené vodě, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostky
4. Očištěné maso opláchneme, osušíme, rozkrájíme na kostky a zprudka ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonku a krátce společně opečeme
5. Vmícháme rajčatový protlak, rychle osmahneme, pak přilijeme vývar, přivedeme k varu, teplotu snížíme, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 60 minut
6. Nakonec přidáme nakrájené papriky, fazolky, rajčata a dusíme dalších asi 20 minut doměkka, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy