REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rácský kapr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Maďarska na kapra opečeného na slanině, zapečeného spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi v troubě, servírovaného s opraženými hřebínky slaniny, zelenou petrželkou a kysanou smetanou. Originální recept se jmenuje Rácponty.


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
1,8 kgvykostěného kapra
2,5 kgbrambor
300 gslaniny
250 gcibule
200 gsádla
5 kszelených paprik
5 ksrajčat
8 dlkysané smetany
1 hrstzelené petrželky
lahůdková mletá paprika
sůl

Postup:

1. Naporcovaného kapra opečeme na proužcích slaniny
2. Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostky
3. Pekáč vymažeme sádlem, poklademe brambory, na ně navrstvíme porce opečeného kapra, na rybí maso vyskládáme pokrájená rajčata, papriky a kolečka cibule
4. Pokrm posypeme mletou paprikou a přelijeme kysanou smetanou, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 20-30 minut
5. Jednotlivé porce podáváme ozdobené hřebínky ze slaniny, obalenými v mleté paprice a opraženými na pánvi, zelenou petrželkou a kysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy