REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Královské pohoštění, kuřátka naplněná nádivkou umístěnou pod kůži, upečená v troubě dozlatova. Původní název receptu je Gödöllői töltött csirke.


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
5 kskuřat o váze kolem 1 kg
5 kshousek
5 ksvajec
1 kspetržele
1 ksjablka
1 ksmrkve
400 gkuřecích jater
400 gžampiónů
300 ganglické slaniny
200 gmásla
100 gsádla
50 gcibule
1 hrstzelené petrželky
1,5 dlbílého vína
4 dlmléka
muškátový ořech
majoránka
mletý pepř
oregano
bazalka
sůl

Postup:

1. Kuřata opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme, nařízneme kůži na prsou a vnitřky osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, bazalkou a uložíme do chladu
2. Housky nakrájené na kostičky máčíme v mléce, po chvíli je vymačkáme
3. Na kostičky nakrájenou slaninu a jemně pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme pokrájená kuřecí játra a houby, posypeme zelenou petrželkou, osolíme, okořeníme pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a oreganem, po 10 minutách odstavíme z ohně
4. Rozšlehaná vejce vyšleháme s máslem do hladké pěny, přidáme vymačkanou housku, játra a houby, nádivku dobře promícháme, naplníme jí zdobítko na cukroví (můžeme použít i igelitový sáček, ve kterém uděláme v rohu jednu větší dírku) a opatrně plníme pod kůži připravených kuřat, naplněná kuřata pěkně zformujeme a vyskládáme na pekáč
5. Na pánvi rozehřejeme sádlo, kuřata polijeme, obložíme na kousky nakrájenou mrkví, petrželí, celým jablkem a malou cibulkou, podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě 1,5-2 hodiny, pěkně dočervena, za občasného polévání šťávou z výpeku.

Doporučení:

Takto připravená kuřátka servírujeme například s bramborovou slámou nebo bramborovou kaší a kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy