REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Královské pohoštění, kuřátka naplněná nádivkou umístěnou pod kůži, upečená v troubě dozlatova. Původní název receptu je Gödöllői töltött csirke.


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
5 kskuřat o váze kolem 1 kg
5 kshousek
5 ksvajec
1 kspetržele
1 ksjablka
1 ksmrkve
400 gkuřecích jater
400 gžampiónů
300 ganglické slaniny
200 gmásla
100 gsádla
50 gcibule
1 hrstzelené petrželky
1,5 dlbílého vína
4 dlmléka
muškátový ořech
majoránka
mletý pepř
oregano
bazalka
sůl

Postup:

1. Kuřata opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme, nařízneme kůži na prsou a vnitřky osolíme, opepříme, posypeme majoránkou, bazalkou a uložíme do chladu
2. Housky nakrájené na kostičky máčíme v mléce, po chvíli je vymačkáme
3. Na kostičky nakrájenou slaninu a jemně pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme pokrájená kuřecí játra a houby, posypeme zelenou petrželkou, osolíme, okořeníme pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a oreganem, po 10 minutách odstavíme z ohně
4. Rozšlehaná vejce vyšleháme s máslem do hladké pěny, přidáme vymačkanou housku, játra a houby, nádivku dobře promícháme, naplníme jí zdobítko na cukroví (můžeme použít i igelitový sáček, ve kterém uděláme v rohu jednu větší dírku) a opatrně plníme pod kůži připravených kuřat, naplněná kuřata pěkně zformujeme a vyskládáme na pekáč
5. Na pánvi rozehřejeme sádlo, kuřata polijeme, obložíme na kousky nakrájenou mrkví, petrželí, celým jablkem a malou cibulkou, podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě 1,5-2 hodiny, pěkně dočervena, za občasného polévání šťávou z výpeku.

Doporučení:

Takto připravená kuřátka servírujeme například s bramborovou slámou nebo bramborovou kaší a kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy