REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky hovězího roštěnce podlité vodou a podušené, servírované s vložkou rozškvařených kostiček slaniny.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
100 gslaniny
2 kscibule
sůl
tuk
vlažná voda
hladká mouka

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, rozklepeme paličkou od středu masa, mírně opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku
2. Opečené roštěnky vyjmeme, do zbylého tuku od opékání roštěnek vložíme dvě nadrobno nakrájené cibule, mírně podlijeme vlažnou vodou, vložíme opečené roštěnky, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, během dušení maso občas podléváme vodou a obracíme
3. Dusíme asi 30 minut
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zředíme vlažnou vodou
5. Za občasného promíchání vaříme dalších 20 minut
6. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník a dle chuti přisolíme
7. Na pánvičce rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a tu pak vlijeme do hotové šťávy.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy