REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího roštěnce, zprudka orestované, pak podušené.


Ingredience:
1 kghovězího roštěnce
2 kscibule
3 lžičkymleté papriky
1/4 lsmetany
mletý pepř
sůl
hladká mouka
tuk
voda

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme paličkou, opepříme a osolíme
2. Do hrnce dáme tuk, na kterém roštěnky opečeme po obou stranách
3. Opečené roštěnky vyjmeme a do tuku od opékání vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, přidáme mletou červenou papriku a ihned zalijeme vlažnou vodou
4. Přidáme opečené maso, přikryjeme poklicí a dusíme 1 hodinu doměkka, během dušení maso občas obracíme a podléváme vlažnou vodou
5. Měkké maso vyjmeme a přendáme do čistého hrnce
6. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, případně zředíme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme, před koncem varu přilijeme smetanu, dle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme
7. Hotovou omáčku přecedíme na připravené maso.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené těstoviny nebo houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy