REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná se žampionovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečený roštěnec dušený doměkka se žampionovou směsí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 ghovězího masa (roštěnce)
3 lžíceoleje
mletý pepř
sůl
Na žampionovou směs:
150 gžampionů
300 mlvývaru
2 lžícesójové omáčky
1 svazekjarní cibulky
2 ksbarevné papriky

Postup:

1. Očištěný roštěnec opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, po obou stranách naklepeme, osolíme a opepříme
2. Na rozpáleném oleji po obou stranách připravené roštěnky zprudka opečeme, přibližně asi 8 minut, pak maso vyndáme a uchováme na teplém místě
3. Na pánev s výpekem dáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přidáme omyté, semínek zbavené, na nudličky nakrájené papriky, nadrobno nasekanou cibulku, krátce vše orestujeme, pak zalijeme vývarem, sójovou omáčkou, vložíme zpět opečené roštěnky a dusíme doměkka (asi 15 minut)
4. Měkké plátky masa rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou se žampionovou směsí a podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy