Jeden den marinované plátky vepřové krkovice, na rozpáleném oleji usmažené druhý den dozlatova.
Ingredience:
500-600 g | vepřové krkovice |
olej na smažení | |
Na marinádu: | |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
4 lžíce | solamylu (škrobové moučky) |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
1 lžíce | sojové omáčky |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | kremžské hořčice |
1 lžíce | maggi |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky krkovice naklepeme a naložíme do marinády, kterou připravíme důkladným smícháním výše uvedených ingrediencí, necháme marinovat nejlépe přes noc
2. Druhý den plátky masa obalené v marinádě smažíme na rozpáleném oleji z obou stran
3. Podáváme například s pečenými brambory a restovanou zeleninou.
Podobně lze naložit i vepřové kotlety nebo kýtu. Chutné jsou i nudličky masa, které promícháme z podušenou zeleninou, skvělá je kombinace nudliček masa promíchaných s pórkem, paprikou a žampiony.
Poznámka:Recept nám i s fotografií posla Dalibor Marounek.