REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z vepřového karé plněná uzeným bokem, zámecký salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z jednoho kusu vykoštěné pečeně připravený plát, pokladený plátky uzeného boku, zamotaný do tvaru rolády, zprudka opečený, pak upečený v troubě podlévaný vývarem, servírovaný nakrájený na plátky spolu s bramborovým salátem z malých brambůrek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gvepřového karé (vykostěná kotleta)
250 guzeného boku bez kosti
2 lžícesádla
1 lžícedijonské hořčice
3 ksstroužky česneku
vývar na podlití
hladká mouka
pepř
sůl
Na zámecký salát:
300 gmalých brambůrek
100 gtvrdého sýra
2 ksmenší kyselé okurky
1 ksmenší cibule
plocholistá petržel
plnotučná hořčice
worchester
voda
pepř
ocet
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Ze špalíčku masa si vytvoříme plát, který osolíme, opepříme, potřeme hořčicí
2. Na plát dáme uzený bok a vše svineme a řádně zadrezírujeme (zajistíme potravinářským provázkem nebo jehlami)
3. Na sádle zprudka opečeme roládu, kterou jsme posypali trochu hladké mouky a dáme péci do trouby zhruba na 1 hodinu, během pečení maso podléváme vývarem
4. Když je maso měkké, necháme šťávu zredukovat (chvíli ji povaříme, až se nám voda vypaří a šťáva zhoustne na požadovanou hustotu).

Příprava zámeckého salátu: 1. Brambůrky si uvaříme ve slupce, nejlépe den předem, oloupeme je a nakrájíme na půlky
2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, necháme zblanšírovat (spařit) minutu ve vroucí vodě s octem
3. Okurku nakrájíme na kostičky stejně jako tvrdý sýr, přidáme nasekanou petrželku, vše opatrně smícháme a zalijeme zálivkou, kterou jsme vytvořili smícháním oleje, octa, cukru, hořčice, worchesteru, soli a pepře
4. Salát promícháme a necháme v lednici nejméně 2 hodiny odležet.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy