Plát těsta upečený dozlatova, potřený smetanovou směsí, zatočený do rolády a v lednici vychlazený.
Ingredience:
100 g | krupicového cukru |
5 ks | vajec |
2 lžíce | solamylu |
1/2 lžičky | strouhané citronové kůry |
olej na potření | |
Na náplň: | |
215 g | smetany ke šlehání |
190 g | zakysané smetany |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Postup:
1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně vmícháme žloutky, krupicový cukr se solamylem a citronovou kůru (nešleháme)
2. Směs rychle rozetřeme na plech vyloženým pečícím papírem potřeným olejem, dáme do předehřáté trouby na 190 °C zprudka péci na 10 minut, pak horký plát překlopíme na utěrku, papír sejmeme a plát srolujeme
3. Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu, vlažné těsto rozrolujeme, potřeme smetanovou směsí, opět zatočíme, dáme na 3 hodiny do chladu a pak nakrájíme.