REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda plněná smetanovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát těsta upečený dozlatova, potřený smetanovou směsí, zatočený do rolády a v lednici vychlazený.


Ingredience:
100 gkrupicového cukru
5 ksvajec
2 lžícesolamylu
1/2 lžičkystrouhané citronové kůry
olej na potření
Na náplň:
215 gsmetany ke šlehání
190 gzakysané smetany
1 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně vmícháme žloutky, krupicový cukr se solamylem a citronovou kůru (nešleháme)
2. Směs rychle rozetřeme na plech vyloženým pečícím papírem potřeným olejem, dáme do předehřáté trouby na 190 °C zprudka péci na 10 minut, pak horký plát překlopíme na utěrku, papír sejmeme a plát srolujeme
3. Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu, vlažné těsto rozrolujeme, potřeme smetanovou směsí, opět zatočíme, dáme na 3 hodiny do chladu a pak nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy