REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda plněná šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kakaová roláda naplněná sladkou šlehačkou.


Ingredience:
450 mlsmetany na šlehání
2 ksbalíčků vanilkového cukru
5 ggranka na posypání
100 % tuku na vytření
Na korpus:
100gmoučkového cukru
40 gkakaa
5 ksvajec

Postup:

1. Žloutky ušleháme s polovinou moučkového cukru do pěny, pak zašleháme kakao
2. Bílky vyšleháme se zbylým moučkovým cukrem na pevný sníh a obě hmoty spojíme
3. Na plech položíme pečicí papír, vytřeme tukem, posypeme grankem, nalijeme na něho těsto a rozetřeme ho po celé ploše, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 7 minut, pak stočíme do rolády, necháme vychladnout a strhneme z něho papír
4. Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry na pevnou šlehačku, potřeme korpus, stočíme do rolády a dáme do ledničky ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy