Pečená kakaová roláda naplněná sladkou šlehačkou.
Ingredience:
450 ml | smetany na šlehání |
2 ks | balíčků vanilkového cukru |
5 g | granka na posypání |
100 % tuku na vytření | |
Na korpus: | |
100g | moučkového cukru |
40 g | kakaa |
5 ks | vajec |
Postup:
1. Žloutky ušleháme s polovinou moučkového cukru do pěny, pak zašleháme kakao
2. Bílky vyšleháme se zbylým moučkovým cukrem na pevný sníh a obě hmoty spojíme
3. Na plech položíme pečicí papír, vytřeme tukem, posypeme grankem, nalijeme na něho těsto a rozetřeme ho po celé ploše, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 7 minut, pak stočíme do rolády, necháme vychladnout a strhneme z něho papír
4. Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry na pevnou šlehačku, potřeme korpus, stočíme do rolády a dáme do ledničky ztuhnout.