Upečený korpus potřený marmeládou a krémem, stočený do rolády, potřený krémem, nakonec ozdobený brusinkami a čokoládovými tyčinkami.
Ingredience:
Na těsto: | |
100 g | hladké mouky |
70 g | cukru |
4 ks | vajec |
3 lžíce | mléka |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
špetka soli | |
Na krém: | |
250 g | másla |
70 g | cukru |
70 g | sušených brusinek |
500 ml | mléka |
3 lžíce | rumu |
2 ks | sáčku vanilkového pudinku |
Na dohotovení a zdobení: | |
150 g | rybízové marmelády |
čokoládové trubičky | |
brusinky |
Postup:
1. V míse vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, mléko a olej, rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 15 minut)
2. Na krém z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, za stálého míchání necháme zchladnout, potom do něho po částech zašleháme změklé na menší kousky nakrájené máslo, trochu krému dáme stranou, do zbytku vmícháme brusinky nabobtnalé v rumu
3. Upečený korpus překlopíme na vál, po vychladnutí sundáme pečicí papír, potřeme ho rybízovou marmeládou a krémem s brusinkami, stočíme do rolády, zabalíme do alobalu a v lednici necháme ztuhnout
4. Před podáváním vybalíme z alobalu, potřeme zbylým krémem bez brusinek, dozdobíme brusinkami i čokoládovými trubičkami a nakrájíme.