Roláda z cukru, vajec a citronové kůry, upečené dozlatova naplněná smetanovou směsí.
Ingredience:
5 ks | vajec |
100 g | cukru krupice |
2 lžíce | solamylu |
1/2 lžičky | strouhané citronové kůry |
olej na potření papíru | |
Na náplň: | |
1 kelímek | smetany ke šlehání |
1 kelímek | zakysané smetany |
1 sáček | vanilkového cukru |
Postup:
1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něho vmícháme žloutky, pak i krupicový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou a našleháme
2. Připravnou směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dáme na 10 minut zprudka zapéct do předehřáté trouby na 190 °C
3. Horký plát překlopíme na utěrku, sejmeme papír a srolujeme
4. Do tuha vyšlehané smetany vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu
5. Vlažný plát rozvineme, potřeme smetanovou směsí, opět stočíme a dáme na 3 hodiny chladit do ledničky.