REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rohlíčky ze šlehačkového těsta s ořechovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S těstem podle tohoto receptu se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. Těsto je křehoučké, náplň lahodná a rohlíčky chutnají jedna báseň!


Ingredience:
špetka soli
Na těsto:
540 gpolohrubé mouky
360 gHery (já použila Heru máslovou)
1 kelímeksmetany ke šlehání 31 %
Na náplň:
150 gpomletých vlašských ořechů
150 gmoučkového cukru
1 bílekžloutek použijeme na potření rohlíčků)
1 lžícerumu

Postup:

1. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto, odložíme v mikrotenovém sáčku do lednice
2. Připravíme si náplň, jednoduše tak, že suroviny na náplň promícháme v misce
3. Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu, výška těsta je cca 4 mm, rádýlkem vykrojíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně, smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, pomašlujeme žloutkem
4. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme cca 20 minut
5. Horké rohlíčky ještě pocukrujeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy