S těstem podle tohoto receptu se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. Těsto je křehoučké, náplň lahodná a rohlíčky chutnají jedna báseň!
Ingredience:
Na těsto: | |
540 g | polohrubé mouky |
360 g | Hery (já použila Heru máslovou) |
1 kelímek | smetany ke šlehání 31 % |
špetka soli | |
Na náplň: | |
150 g | pomletých vlašských ořechů |
150 g | moučkového cukru |
1 bílek | žloutek použijeme na potření rohlíčků) |
1 lžíce | rumu |
Postup:
1. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto, odložíme v mikrotenovém sáčku do lednice
2. Připravíme si náplň, jednoduše tak, že suroviny na náplň promícháme v misce
3. Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu, výška těsta je cca 4 mm, rádýlkem vykrojíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně, smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, pomašlujeme žloutkem
4. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme cca 20 minut
5. Horké rohlíčky ještě pocukrujeme.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová