REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rohlíky s přidáním tmavé mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíky připravené v domácí pekárně, pak dopečené v troubě dokřupava. Rozpis na 12 kusů.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gpolohrubé mouky
125 gpšeničné tmavé chlebové
30 gzměklého másla nebo Hery
17 gdroždí
300 mlmléka
1 lžičkasladěnky (lze nahradit lžičkou cukru)
2,5 lžičkysoli
1 ksvejce

Postup:

1. Těsto dáme do pekárny v pořadí nejprve tekuté a potom sypké ingredience, nahoru droždí, zapneme program “těsto”
2. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 bochánků, které rozválíme do tvaru elipsy a srolujeme do rohlíku, nechám ještě 20 min nakynout na plechu, vyloženém papírem na pečení
3. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem
4. Do rozpálené trouby dospod dáme kastrůlek s vodou, která při pečení vytvoří páru a pečeme 180 °C asi 15 min.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Věrka Skoumalová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy