REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roastbeef

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké plátky dorůžova upečeného roastbeefu lze podávat teplé, například s různě upravenými brambory, nebo studené, obložené například v housce spolu s dalšími dobrotami.


Ingredience:
750 ghovězího nízkého roštěnce
4 lžícekvalitního olivového oleje
3 lžíceWorcesterové omáčky
3 lžícedijonské hořčice
pepř
sůl
kuchyňský provázek

Postup:
  1. Odblaněné, omyté a dobře osušené maso dobře osolíme a opepříme, svážeme kuchyňským provázkem, ale zbytečne nestahujeme, jen tak, aby drželo tvar, pokapeme Worcesterem a dvěmi lžícemi oleje a do masa dobře vmasírujeme, odložíme do misky s víčkem a necháme (ideálně přes noc) odpočívat v lednici
  2. Před přípravou vyndáme alespoň o hodinu dřív, aby si maso zvyklo na pokojovou teplotu a neutrpělo na pánvi tepelný šok
  3. Rozehřejeme troubu na 150 °C
  4. Pánev se silným dnem necháme rozpálit dokud se z ní nekouří, přidáme dvě lžíce oleje a vložíme maso, opečeme zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo
  5. Sundáme z pávne, všechny strany pomažeme dijonskou hořčicí
  6. Vložíme s pekáčkem do trouby, pečeme cca 30 minut, pak zkontrolujeme a změříme vpichovým teploměrem teplotu ve středu masa, u klasického roastbeefu by měla teplota masa dosahovat 52 až 56°C, pekla jsem na 55 °C
  7. Maso vyndáme a před krájením necháme cca 10 minut odpočívat
  8. Odstraníme provázek a krájíme na na asi 1 cm tenké plátky, podáváme s různě upravenými brambory.
Doporučení:

Pokud plánujeme podávat roatbeef studený, necháme vychladnout a krájíme na jemné plátky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy