REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roastbeef

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké plátky dorůžova upečeného roastbeefu lze podávat teplé, například s různě upravenými brambory, nebo studené, obložené například v housce spolu s dalšími dobrotami.


Ingredience:
750 ghovězího nízkého roštěnce
4 lžícekvalitního olivového oleje
3 lžíceWorcesterové omáčky
3 lžícedijonské hořčice
pepř
sůl
kuchyňský provázek

Postup:
  1. Odblaněné, omyté a dobře osušené maso dobře osolíme a opepříme, svážeme kuchyňským provázkem, ale zbytečne nestahujeme, jen tak, aby drželo tvar, pokapeme Worcesterem a dvěmi lžícemi oleje a do masa dobře vmasírujeme, odložíme do misky s víčkem a necháme (ideálně přes noc) odpočívat v lednici
  2. Před přípravou vyndáme alespoň o hodinu dřív, aby si maso zvyklo na pokojovou teplotu a neutrpělo na pánvi tepelný šok
  3. Rozehřejeme troubu na 150 °C
  4. Pánev se silným dnem necháme rozpálit dokud se z ní nekouří, přidáme dvě lžíce oleje a vložíme maso, opečeme zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo
  5. Sundáme z pávne, všechny strany pomažeme dijonskou hořčicí
  6. Vložíme s pekáčkem do trouby, pečeme cca 30 minut, pak zkontrolujeme a změříme vpichovým teploměrem teplotu ve středu masa, u klasického roastbeefu by měla teplota masa dosahovat 52 až 56°C, pekla jsem na 55 °C
  7. Maso vyndáme a před krájením necháme cca 10 minut odpočívat
  8. Odstraníme provázek a krájíme na na asi 1 cm tenké plátky, podáváme s různě upravenými brambory.
Doporučení:

Pokud plánujeme podávat roatbeef studený, necháme vychladnout a krájíme na jemné plátky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy