REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roastbeef

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké plátky dorůžova upečeného roastbeefu lze podávat teplé, například s různě upravenými brambory, nebo studené, obložené například v housce spolu s dalšími dobrotami.


Ingredience:
750 ghovězího nízkého roštěnce
4 lžícekvalitního olivového oleje
3 lžíceWorcesterové omáčky
3 lžícedijonské hořčice
pepř
sůl
kuchyňský provázek

Postup:
  1. Odblaněné, omyté a dobře osušené maso dobře osolíme a opepříme, svážeme kuchyňským provázkem, ale zbytečne nestahujeme, jen tak, aby drželo tvar, pokapeme Worcesterem a dvěmi lžícemi oleje a do masa dobře vmasírujeme, odložíme do misky s víčkem a necháme (ideálně přes noc) odpočívat v lednici
  2. Před přípravou vyndáme alespoň o hodinu dřív, aby si maso zvyklo na pokojovou teplotu a neutrpělo na pánvi tepelný šok
  3. Rozehřejeme troubu na 150 °C
  4. Pánev se silným dnem necháme rozpálit dokud se z ní nekouří, přidáme dvě lžíce oleje a vložíme maso, opečeme zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo
  5. Sundáme z pávne, všechny strany pomažeme dijonskou hořčicí
  6. Vložíme s pekáčkem do trouby, pečeme cca 30 minut, pak zkontrolujeme a změříme vpichovým teploměrem teplotu ve středu masa, u klasického roastbeefu by měla teplota masa dosahovat 52 až 56°C, pekla jsem na 55 °C
  7. Maso vyndáme a před krájením necháme cca 10 minut odpočívat
  8. Odstraníme provázek a krájíme na na asi 1 cm tenké plátky, podáváme s různě upravenými brambory.
Doporučení:

Pokud plánujeme podávat roatbeef studený, necháme vychladnout a krájíme na jemné plátky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy