REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roastbeef

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké plátky dorůžova upečeného roastbeefu lze podávat teplé, například s různě upravenými brambory, nebo studené, obložené například v housce spolu s dalšími dobrotami.


Ingredience:
750 ghovězího nízkého roštěnce
4 lžícekvalitního olivového oleje
3 lžíceWorcesterové omáčky
3 lžícedijonské hořčice
pepř
sůl
kuchyňský provázek

Postup:
  1. Odblaněné, omyté a dobře osušené maso dobře osolíme a opepříme, svážeme kuchyňským provázkem, ale zbytečne nestahujeme, jen tak, aby drželo tvar, pokapeme Worcesterem a dvěmi lžícemi oleje a do masa dobře vmasírujeme, odložíme do misky s víčkem a necháme (ideálně přes noc) odpočívat v lednici
  2. Před přípravou vyndáme alespoň o hodinu dřív, aby si maso zvyklo na pokojovou teplotu a neutrpělo na pánvi tepelný šok
  3. Rozehřejeme troubu na 150 °C
  4. Pánev se silným dnem necháme rozpálit dokud se z ní nekouří, přidáme dvě lžíce oleje a vložíme maso, opečeme zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo
  5. Sundáme z pávne, všechny strany pomažeme dijonskou hořčicí
  6. Vložíme s pekáčkem do trouby, pečeme cca 30 minut, pak zkontrolujeme a změříme vpichovým teploměrem teplotu ve středu masa, u klasického roastbeefu by měla teplota masa dosahovat 52 až 56°C, pekla jsem na 55 °C
  7. Maso vyndáme a před krájením necháme cca 10 minut odpočívat
  8. Odstraníme provázek a krájíme na na asi 1 cm tenké plátky, podáváme s různě upravenými brambory.
Doporučení:

Pokud plánujeme podávat roatbeef studený, necháme vychladnout a krájíme na jemné plátky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Výtečná příloha s ještě širším využitím. Dopřejte si zelí, jak ho neznáte!

Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem, pečená kachna nebo oblíbená zelňačka, je doslova vitamínovou bombou. A proto by ve vašich podzimních receptech rozhodně nemělo chybět. Vyzkoušejte jeho přednosti v neotřelých receptech. Doporučujeme například zeleninové závitky se zelím, v kombinaci s pečeným kuřetem nebo si můžete připravit výtečnou polévku z červeného zelí. Uvidíte, že si určitě pochutnáte!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy