REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky masa pečené spolu s cibulí, slaninou a houbami doměkka.


Ingredience:
400 ghovězího zadního masa
200 ghub
80 gcibule
50 gslaniny
4 lžíceoleje
plnotučná hořčice
hladká mouka na obalení
hovězí vývar
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a každý potřeme slabou vrstvou hořčice a obalíme v hladké mouce
2. V pekáčku na rozehřátém oleji zprudka dorůžova osmahneme maso zhruba 1 minutu z každé strany, pak roštěnky vyjmeme a ve výpeku osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a na jemné nudličky nakrájenou slaninu
3. Potom roštěnky vrátíme zpět, pokmínujeme je a pečeme v troubě při 190 °C podle potřeby za občasného podlévání vývarem doměkka (asi 90 minut), 20 minut před koncem pečení přidáme očištěné pokrájené houby.

Doporučení:

Podáváme s rýží posypanou hladkolistou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy