Opečené plátky masa pečené spolu s cibulí, slaninou a houbami doměkka.
Ingredience:
400 g | hovězího zadního masa |
200 g | hub |
80 g | cibule |
50 g | slaniny |
4 lžíce | oleje |
plnotučná hořčice | |
hladká mouka na obalení | |
hovězí vývar | |
mletý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a každý potřeme slabou vrstvou hořčice a obalíme v hladké mouce
2. V pekáčku na rozehřátém oleji zprudka dorůžova osmahneme maso zhruba 1 minutu z každé strany, pak roštěnky vyjmeme a ve výpeku osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a na jemné nudličky nakrájenou slaninu
3. Potom roštěnky vrátíme zpět, pokmínujeme je a pečeme v troubě při 190 °C podle potřeby za občasného podlévání vývarem doměkka (asi 90 minut), 20 minut před koncem pečení přidáme očištěné pokrájené houby.
Podáváme s rýží posypanou hladkolistou petrželkou.