REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roastbeef v housce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velká dobrota! Nejprve den marinovaný roštěnec, upečený v troubě, pak vychlazený v lednici zatížený, servírovaný na tenké plátky na pečivu spolu s dalšími dobrotami. Recepty podle šéfkuchaře Jana Punčocháře.


Ingredience:
Na 4 porce potřebujete:
500 gkvalitní roštěné
100 goliv Taggiasca
50 gsušených rajčat
8 ksušených rajčat (2 na porci)
4 kskvalitní housky
3 kssnítky tymiánu
1 kslittle gem salátu
1 kspomeranče
150 mlmajonézy
1 dlrajčatového octa (lze nahradit vinným)
1 dlřepkového oleje
2 lžícedijonské hořčice
1 lžíceworcesteru
pepř
sůl

Postup:
  1. Roštěnou osolte a opepřete, přidejte hořčici, worcester, olej a nechte den v lednici marinovat (přiklopené)
  2. Pánev rozpalte, maso zprudka opečte po všech stranách a vložte do trouby na 110 °C, teplotní sondu pro měření teploty v jádře masa nastavte na 55 °C, jakmile sonda zvukovým signálem oznámí, že uvnitř masa je stanovená teplota, vyndejte z trouby, zatěžkejte a nechte v lednici vychladnout
  3. Vezměte salát little gem a zakápněte šťávou z celého pomeranče, přidejte olej a sůl, promíchejte, zavakuujte uzavíratelným pytlíkem a nechte marinovat
  4. Do majonézy zamíchejte nasekaný tymián a hrubý pepř
  5. Olivy a sušená rajčata rozmixujte najemno
  6. Housky opečte po obou stranách a skládejte jednotlivé vrstvy – maso s tymiánovou majonézou, dva kusy sušených rajčat, marinovaný salát, navrch tapenádu z oliv a přiklopte.
Doporučení:

Tip na drink: Gordon´s London dry gin & Fentimans tonik & pomeranč & tymián

Poznámka:

Recept k článku: Gin a chuťovky. Užijte si s přáteli stylový Aperitivo moment

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy