REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roastbeef s celerovou remuládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po upečení z hovězího nízkého roštěnce nakrájíme tenké růžové plátky hovězí pečeně, co se konzumují jak teplé, tak studené. Teplé je podáváme například s bramborovou kaší, přelité teplou omáčkou. Studené je lze využít například jako součást různých obložených baget a sendvičů.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na roastbeef:
500 ghovězí nízký roštěnec
olej
pepř
sůl
Na celerovou remuládu:
4 ksvětvičky řapíkatého celeru
1 ksmenší celer
1 hrstbílých hroznů
Zálivka:
150 mlolivového nebo řepkového oleje
2 lžícedijonské hořčice
2 lžícemedu
pár kapek citrónové šťávy
pepř
sůl
K servírování:
čerstvý chléb
Tatarská omáčka Hellmann´s

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 140 °C
2. Nízký roštěnec dobře osolte, opepřete, lehce potřete olejem a vložte do pekáčku, ten pak následně vložte do rozehřáté trouby a pečte 40 minut
3. Vytvořte si zálivku smícháním dijonské hořčice, medu a olivového oleje, je třeba ji dochutit šťávou z citrónu podle chuti, solí a pepřem
4. Celer očistěte, poté nakrájejte na tenké plátky a ty dále na cca 4-5 cm tenké proužky, řapíkatý celer nakrájejte také na tenké plátky, dejte do mísy a dobře promíchejte se zálivkou, aby se dostala ke každému kousku
5. Hotový roastbeef vyndejte z trouby a nechte pár minut odpočinout, pak ho ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky
6. Na talíř naservírujte celerovou remuládu, roastbeef, Tatarskou omáčku Hellmann´s a chléb.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy