Rizoto z orestovaných hub, rýže a dalších ingrediencí, po uvaření promíchané se strouhaným sýrem.
Ingredience:
300 g | kulatozrnné rýže |
250 g | hub |
100 g | strouhaného parmazánu |
800 ml | zeleninového vývaru |
100 ml | bílého vína |
2 lžíce | másla |
1 ks | malé cibule |
1 ks | stroužku česneku |
čerstvá petrželka | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli a oloupaný na plátky nakrájený česnek, přidáme očištěné pokrájené houby, orestujeme, zlehka osolíme a po 5 minutách vsypeme propláchnutou rýži a vše promícháme
2. Rýžovou směs podlijeme bílým vínem, necháme ho odpařit, pak po sběračkách za stálého míchání přiléváme vývar a vaříme dokud není rýže měkká, ale pevná, tzv. al dente
3. Do hotového rizota přimícháme na jemno nastrouhaný parmazán a podáváme ozdobené na drobno nasekanou petrželkou.