REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto z orestovaných hub, rýže a dalších ingrediencí, po uvaření promíchané se strouhaným sýrem.


Ingredience:
300 gkulatozrnné rýže
250 ghub
100 gstrouhaného parmazánu
800 mlzeleninového vývaru
100 mlbílého vína
2 lžícemásla
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
čerstvá petrželka
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli a oloupaný na plátky nakrájený česnek, přidáme očištěné pokrájené houby, orestujeme, zlehka osolíme a po 5 minutách vsypeme propláchnutou rýži a vše promícháme
2. Rýžovou směs podlijeme bílým vínem, necháme ho odpařit, pak po sběračkách za stálého míchání přiléváme vývar a vaříme dokud není rýže měkká, ale pevná, tzv. al dente
3. Do hotového rizota přimícháme na jemno nastrouhaný parmazán a podáváme ozdobené na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy