Kousky kuřecího masa, jidášova ucha a dalších ingrediencí promíchané s vařenou rýží.
Ingredience:
200 g | jidášova ucha |
200 g | kuřecího masa |
100 g | celeru |
50 g | sýra na strouhání |
2 sáčky | rýže |
2 ks | cibule |
1 ks | větší červené papriky |
1 ks | kostky masoxu |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Rýži uvaříme doměkka, pak ji propláchneme a necháme důkladně okapat
2. Orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený celer, omyté a pokrájené jidášovo ucho, kousky kuřecího masa, proužky papriky a vše podusíme doměkka
3. Podušenou směs promícháme s okapanou rýži, ochutíme nastrouhanou kostkou masoxu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, chvíli rizoto prohřejeme
4. Jednotlivé porce na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí maso lze nahradit vepřovým.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek