Na podzim rostou chutné a zdraví prospěšné čirůvky. U houbařů nejoblíbenější je například čirůvka fialová, či čirůvka dvoubarvá. Vyzkoušejte je použít v rizotu, překvapí jemnou chutí a příjemnou vůní v pokrmu.
Ingredience:
300 g | čirůvky fialové nebo dvoubarvé |
250 g | rýže |
100 g | uzeného masa |
100 g | sterilované kukuřice |
50 g | sýra na strouhání |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | cibule |
1 lžíce | petrželky |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme na oleji společně s nakrájeným uzeným, paprikou a cibulí
2. Rýži uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme a necháme v sítku okapat
3. Do podušené směsi vmíchám rýži, sterilovanou kukuřici a nasekanou petrželku, ochutíme pepřem a solí promícháme
4. Chvíli vše ještě prohřejeme
5. Hotové rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
Jako přílohu zvolíme třeba zeleninový salát nebo sladkokyselé okurky.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek