REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s čirůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na podzim rostou chutné a zdraví prospěšné čirůvky. U houbařů nejoblíbenější je například čirůvka fialová, či čirůvka dvoubarvá. Vyzkoušejte je použít v rizotu, překvapí jemnou chutí a příjemnou vůní v pokrmu.


Ingredience:
300 gčirůvky fialové nebo dvoubarvé
250 grýže
100 guzeného masa
100 gsterilované kukuřice
50 gsýra na strouhání
1 ksčervené masité papriky
1 kscibule
1 lžícepetrželky
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme na oleji společně s nakrájeným uzeným, paprikou a cibulí
2. Rýži uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme a necháme v sítku okapat
3. Do podušené směsi vmíchám rýži, sterilovanou kukuřici a nasekanou petrželku, ochutíme pepřem a solí promícháme
4. Chvíli vše ještě prohřejeme
5. Hotové rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu zvolíme třeba zeleninový salát nebo sladkokyselé okurky.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy