REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízek podle hraběte Pálffyho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta nakrájená na plátky, potřená směsí z jater, žloutku, uzeného masa a sýra, obalená v těstíčku a pak usmažená dozlatova.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
100 gdrůbežích jater
100 guzeného masa
100 gjablek
50 gžampionů
50 gtaveného smetanového sýra
1 ksžloutku
mletá sladká paprika
olej na smažení
sůl
Na těstíčko:
60 ghladké mouky
50 mlbílého vína
3 ksvajec

Postup:

1. Vepřovou kýtu odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a osolíme
2. Očištěná játra spaříme a spolu s uzeným masem nasekáme na jemno, smícháme s taveným sýrem, žloutkem, solí a mletou sladkou paprikou
3. Připravenou směsí potřeme řízky, plátky přehneme a zajistíme párátky
4. Kapsy obalíme v těstíčku získaném smícháním hladké mouky, bílého vína a rozšlehaných vajec, do kterých jsme přidali na tenké nudličky nakrájené očištěné jablko a žampiony
5. Nakonec řízky pozvolna usmažíme v rozehřátém oleji, po obou stranách, dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy