Odleželé plátky vepřové panenky obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova, servírované například s opečenými brambory a brusinkovým kompotem, ozdobené plátkem citronu.
Ingredience:
500-600 g | vepřové panenky |
1 ks | citronu |
pepř | |
olej | |
sůl | |
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení |
Postup:
1. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme 1 hodinku v lednici odležet
2. Plátky panenky obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
3. Smažíme dozlatova ve větším množství dobře rozpáleného oleje, z obou stran
4. Podáváme například s opečenými brambory a brusinkovým kompotem, ozdobené plátky citronu.
Text i foto: D. Marounek