Vepřové maso potřené játrovou směsí, obalené v těstíčku a umažené dozlatova.
Ingredience:
800 g | vepřového masa |
100 g | drůbežích jater |
100 g | uzeného vepřového masa |
50 g | taveného sýra |
1 ks | žloutku |
olej na smažení | |
špetka mleté papriky | |
sůl | |
Na těstíčko: | |
50 ml | bílého vína |
4 lžíce | hladké mouky |
3 ks | velkých žampionů |
3 ks | vajec |
1 ks | jablka |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu očistíme, nakrájíme na stejně velké plátky, po obou stranách naklepeme a osolíme
2. Očištěná drůbeží játra dáme do cedníku, opláchneme, spaříme horkou vodou, společně s uzeným masem nakrájíme na jemno, dáme do misky, přidáme tavený sýr, žloutek, mletou papriku, sůl a promícháme
3. Víno rozšleháme s vejci, hladkou moukou, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, jablko zbavené jádřince a nastrouhané na jemné nudličky, dochutíme solí
4. Plátky masa potřeme připravenou játrovou směsí, obalíme opatrně v těstíčku, dáme do větší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme na mírném ohni dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.