REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy ze svíčkové po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy svíčkové podávané s mysliveckou omáčkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
8 ksřezů ze svíčkové
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
3 dlvývaru
1 dlbílého vína
30 gmásla
3 lžičkyoleje
1 lžičkanasekané pažitky a petrželky
1 lžičkarajčatového protlaku
1 lžičkahladké mouky
3 ksžampiónů
2 ksmalé cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

Příprava masa:
1. Na porci podáváme zpravidla 2 řezy
2. Asi 3 dny před úpravou řezy jemně naklepeme, opepříme, po obvodu ovážeme nití tak, aby měly původní tvar, potřeme olejem a necháme proležet
3. Před podáváním je zprudka opečeme po obou stranách pod grilem nebo na rozpáleném oleji na pánvičce
4. Maso osolíme, odstraníme nitě a hned podáváme s teplou omáčkou.

Příprava omáčky:
1. Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku
2. Zředíme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl a vaříme 10 minut
3. Na rozehřátém oleji podusíme na tenké plátky nakrájené žampióny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme dále
4. Potom olej slijeme, žampiony zalijeme vínem a dusíme, až se polovina tekutiny odpaří
5. K žampiónům přilijeme omáčku a vše dusíme ještě 6 minut
6. Těsně před podáváním vmícháme zbylé máslo, petrželku a pažitku.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy