Jedna z variant úpravy svíčkové.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
8 ks | řezů ze svíčkové |
8 ks | plátků šunky |
12 ks | menších žampiónů |
mletý pepř | |
kečup | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na porci podáváme zpravidla 2 řezy
2. Asi 3 dny před úpravou řezy jemně naklepeme, opepříme, po obvodu ovážeme nití tak, aby měly původní tvar, potřeme olejem a necháme proležet
3. Žampióny umyjeme, překrájíme na půlky a zprudka orestujeme na malém množství oleje, pak je osolíme, opepříme a uchováme v teple
4. Plátky šunky krátce orestujeme na oleji a přidáme k žampiónům
5. Před podáváním maso zprudka opečeme po obou stranách pod grilem nebo na rozpáleném oleji na pánvičce, osolíme, odstraníme nitě, pokapeme rajčatovým kečupem a ozdobíme opečenými plátky šunky a opečenými žampióny
6. Ihned podáváme.