REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy ze svíčkové d´Orsay (dorsej)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant úpravy svíčkové.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
8 ksřezů ze svíčkové
20 ksoliv
12 ksmenších žampiónů
mletý pepř
sůl
olej

Postup:

1. Na porci podáváme zpravidla 2 řezy!
2. Asi 3 dny před úpravou řezy jemně naklepeme, opepříme, po obvodu ovážeme nití tak, aby měly původní tvar, potřeme olejem a necháme proležet
3. Žampióny umyjeme, překrájíme na půlky a zprudka orestujeme na malém množství oleje, pak je osolíme, opepříme a uchováme v teple
4. Před podáváním maso zprudka opečeme po obou stranách pod grilem nebo na rozpáleném oleji na pánvičce, osolíme, odstraníme nitě, ozdobíme olivami a opečenými žampióny a hned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy