REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené plátky svíčkové, zprudka orestované a podávané nejlépe s teplými omáčkami.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
8 ksřezů ze svíčkové
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na porci podáváme zpravidla 2 řezy
2. Asi 3 dny před úpravou řezy jemně naklepeme, opepříme, po obvodu ovážeme nití tak, aby měly původní tvar, potřeme olejem a necháme proležet
3. Před podáváním je zprudka opečeme po obou stranách pod grilem nebo na rozpáleném oleji na pánvičce
4. Maso osolíme, odstraníme nitě a hned podáváme.

Doporučení:

Řezy ze svíčkové podáváme také s různou oblohou nebo omáčkou, podle nichž pak řezy mají zpravidla jméno:Řezy ze svíčkové „Metternich“Řezy ze svíčkové d´OrsayŘezy ze svíčkové „Pompadur“Řezy ze svíčkové po mysliveckuPařízské řezy ze svíčkové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy