Naložené plátky svíčkové, zprudka orestované a podávané nejlépe s teplými omáčkami.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
8 ks | řezů ze svíčkové |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na porci podáváme zpravidla 2 řezy
2. Asi 3 dny před úpravou řezy jemně naklepeme, opepříme, po obvodu ovážeme nití tak, aby měly původní tvar, potřeme olejem a necháme proležet
3. Před podáváním je zprudka opečeme po obou stranách pod grilem nebo na rozpáleném oleji na pánvičce
4. Maso osolíme, odstraníme nitě a hned podáváme.
Řezy ze svíčkové podáváme také s různou oblohou nebo omáčkou, podle nichž pak řezy mají zpravidla jméno:Řezy ze svíčkové „Metternich“Řezy ze svíčkové d´OrsayŘezy ze svíčkové „Pompadur“Řezy ze svíčkové po mysliveckuPařízské řezy ze svíčkové.