REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ratatouille III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V jednom hrnci či pekáčku upečená ochucená zeleninová směs.


Ingredience:
4 ksrůznobarevných paprik
2 kscukety
2 ksvelkých rajčat
2 ksčervené cibule
1 ksžluté cibule
1 ksvětšího lilku
1 kspalice česneku
1 hrstnasekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregano)
4 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Všechnu zeleninu omyjeme, stroužky česneku a cibule oloupeme, papriky rozkrojíme a zbavíme jádřinců
2. Pak cukety, lilek, papriky, rajčata nakrájíme na hrubší kusy, cibuli na měsíčky a stroužky česneku na plátky, rozložíme do pekáčku a pokapeme olejem
3. Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut za občasného promíchání, potom vmícháme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a pečeme dalších 10 minut doměkka.

Doporučení:

Podáváme jako samostatný pokrm s čerstvou bagetou nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy