REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ratatouille II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová směs z lilku, cukety, papriky, rajčátek, cibule a česneku, servírovaná posypaná strouhaným parmazánem.


Ingredience:
100 gkeříkových rajčat
3 kssnítků tymiánu
3 kssnítků rozmarýnu
3 kssnítků bazalky
2 ksmenší cibule
2 ksbarevné papriky
2 ksmenší cukety
2 ksmenší lilky
1 ksstroužku česneku
olivový olej
parmazán na posypání
mletý pepř
sůl

Postup:

1 Všechnu připravenou zeleninu omyjeme a očistíme, lilky, cukety i papriky nakrájíme na stejně velké kousky, rajčátka rozpůlíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky a bylinky otrháme od stonků, část si uchováme na ozdobení, zbytek nasekáme nadrobno
2. Ve velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje, nejdříve orestujeme lilky, po 2 minutách přidáme cukety, krátce osmahneme, pak přidáme cibuli, papriky a česnek
3. Nakonec přimícháme nasekané bylinky, rajčátka, vše osolíme, opepříme a za stálého míchání asi 5 minut restujeme
4. Hotové ratatouille posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme bylinkami.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami ve slupce nebo s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy