Zeleninová směs z lilku, cukety, papriky, rajčátek, cibule a česneku, servírovaná posypaná strouhaným parmazánem.
Ingredience:
100 g | keříkových rajčat |
3 ks | snítků tymiánu |
3 ks | snítků rozmarýnu |
3 ks | snítků bazalky |
2 ks | menší cibule |
2 ks | barevné papriky |
2 ks | menší cukety |
2 ks | menší lilky |
1 ks | stroužku česneku |
olivový olej | |
parmazán na posypání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1 Všechnu připravenou zeleninu omyjeme a očistíme, lilky, cukety i papriky nakrájíme na stejně velké kousky, rajčátka rozpůlíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky a bylinky otrháme od stonků, část si uchováme na ozdobení, zbytek nasekáme nadrobno
2. Ve velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje, nejdříve orestujeme lilky, po 2 minutách přidáme cukety, krátce osmahneme, pak přidáme cibuli, papriky a česnek
3. Nakonec přimícháme nasekané bylinky, rajčátka, vše osolíme, opepříme a za stálého míchání asi 5 minut restujeme
4. Hotové ratatouille posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme bylinkami.
Podáváme s vařenými bramborami ve slupce nebo s čerstvým pečivem.